سوالات متداول پروتز و لیفت سینه

دکتر حمید رضوانی


پروتز سینه عملی است برای بزرگ کردن و حجم دادن سینه های کوچک. ولی زمانیکه پروتز زیر سینه قرار میگیرد باعث بالاتر رفتن نیپل حدود یک سانتی متر می شود.
یعنی در مواقعی که افتادگی سینه هم حدود 1 سانتی متر است یعنی محل نیپل از چین زیر سینه حدود یک سانت تا دو سانت بالاتر باشد.این عمل باعث رفع افتادگی میشود ولی عملا جراحی پروتز سینه عمل رفع افتادگی سینه نیست.

دکتر حمید رضوانی

فردی که عمل سینه انجام میدهد چه کوچک کرن و یا بزرگ کردن با پروتز بایستی این را بداند زمانیکه باردار میشود به دلیل افزایش حجم سینه و بعد از اتمام دوران بارداری و شیردهی که موجب کاهش حجم سینه می شود مقداری افتادگی و شلی سینه ایجاد میشود.
ولی پروتز سینه اگر درست کارگذاشته شود و به غدد شیردهی آسیب نزده باشد منعی در شیردهی ندارد. مخصوصا در روشی که پروتز را زیر عضله سینه میگذارند.
در این روش اصلا کاری به بافت غددی پستان نداریم و زیر بافت غددی پروتز کارگذاری میشود.
مهم این است که فرد باتجربه ای این پروتز را کارگذاشته باشد که هیچ آسیبی نداشته باشید و اختلالی در شیردهی ایجاد نشود.

دکتر حمید رضوانی

فردی که سینه های کوچکی دارد و کاندید جراحی است بایستی سن بلوغ و سن رشد پستانش پایان پذیرفته باشد، یعنی معمولا در 18 سالگی به بالا.

دکتر حمید رضوانی

افرادی که به دلیل سرطان پستان جراحی شده اند و سینه آنها کامل یا قسمتی از آن برداشته شده میتوانند با عمل ترمیمی سینه را شبیه سینه مقابل کنند.
این عمل ترمیمی بر اساس شرایط میتواند فلپ یا کارگذاری پروتز باشد و یه قسمت هم باید برشهایی داده شود تا جفت سینه ها بتوانند قرینه در بیایند.
البته بحث های زیادی است در این مورد مانند بازسازی نوک سینه و ..
البته فرد زمانی مناسب این عمل است که بعد از جراحی مربوط به سرطان سینه دوره شیمی درمانی یا رادیوتراپی احتمالیش هم تمام شده باشد و شواهدی از عود سرطان نداشته باشد.

دکتر حمید رضوانی

فردی که پروتز سینه کار گذاشته عکس های ماموگرافی برای تشخیص بدخیمی های پستان دیگر برایش قابل ارزیابی نیستند و باید از ام آر آی سینه استفاده کند.

دکتر حمید رضوانی

پروتزهایی که الان در بازار هست و فرم جدیدی از پروتز هستند نیاز به تعویض ندارند و دائمی هستند. مگر اینکه متحمل ضربه شدیدی مانند تصادف شوند و دچار پارگی کپسول پروتز شود و نیاز به تعویض پروتز پیداکند.
پروتز های قدیم بعد از 10 تا 15 سال نیاز داشتند که تعویض شوند.
آیا فرم سینه دائما همین شکل می ماند؟
این موضوع را نمیتوان تضمین کرد زیرا تغییراتی در زندگی فرد مانند افزایش و کاهش وزن ممکن است اتفاق بیفتد که شکل سینه را هم تحت تاثیر قرار میدهد. همینطور در سیر روند افزایش سن، به تدریج پوست بدن انسان شل شده و کلاژن آن ضعیف میشود. ولی این اتفاقات در زمان های طولانی مدت می افتد که امکان وجود داهکارهایی در آن زمان هم وجود دارد.

دکتر حمید رضوانی

در لیفت سینه هم مانند پروتز سینه باید مراقب افزایش و کاهش شدید وزن باشیم. زیرا این تغییرات میتواند نتیجه لیفت سینه را تا حدودی تحت تاثیر قرار دهد.
در افزایش سن هم (حدود 20 سال بعد عمل)ممکن است شلی پوست باعث شلی سینه هم بشود.

دکتر حمید رضوانی

در لیفت سینه هم مانند پروتز سینه باید مراقب افزایش و کاهش شدید وزن باشیم. زیرا این تغییرات میتواند نتیجه لیفت سینه را تا حدودی تحت تاثیر قرار دهد.
در افزایش سن هم (حدود 20 سال بعد عمل)ممکن است شلی پوست باعث شلی سینه هم بشود.

دکتر حمید رضوانی

این مورد برای هر فرد متفاوت است . بسته به اینکه چه نواحی را میخواهد پیکرتراشی انجام دهد، حجم چربی تخلیه شده چقدر است، سن و بیماریهای زمینه ای فرد را پزشک بداند و با توجه به زمان کلی عمل، جراح باید تصمیم گیری کند که عمل را در یک نوبت انجام دهد یا نیاز به دو عمل جداگانه دارد.
هدف سلامتی بیمار است و اگر عمل های جراحی سنگین در زمان های مختلف انجام شود علاوه بر اینکه سلامتی بیمار حفظ میشود زمان بهبودی بیمار هم سریعتر اتفاق می افتد و سختی کمتری میکشد.

از دکتر سوال دارم

خوش اندام باشید.

کاملترین اطلاعات جراحی های زیبایی اندام را در سایت دکتر حمید رضوانی  پیگیری کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

تناسب اندام تاثیر فوق العاده ای بر سلامت جسمی و روانی و اجتماعی انسان دارد.